söndag 17 juli 2011

Snövitstårta

Snövits tårta
16 bitar

Kanske är det denna läckra tårta med hallon- och chokladsmak som vackrast i landet är. Otroligt god är den i alla fall.

Ingredienser
Bottnar:
2 dl mjölk
1 dl kakao
2 dl strösocker
150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl vetemjöl
½ msk bakpulver

Fyllning 1:
200 g hallon, färska eller djupfrysta
1½ dl florsocker
250 g kesella gourmet

Fyllning 2:
150 g mörk choklad
2 ägg
2 msk kaffe
3 dl vispgrädde
Garnering:
150 g vit choklad


Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 170 grader. Koka upp mjölk, kakao och hälften av sockret i en kastrull. Låt det svalna.

Rör samman matfett och resten av sockret, gärna med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner chokladmjölken och mjölet blandat med bakpulvret i äggsmeten. Smörj lätt en bakform, ca 1½ liter, med matfett. Häll smeten i formen.

Grädda kakan på galler längst ner i ugnen, ca 50 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och får kallna på galler. Dela den i tre bottnar.

Gör fyllning 1: Mixa hallon och florsocker i mixer eller matberedare. Tillsätt därefter kesellan.

Gör fyllning 2: Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Dela äggen. Blanda ner äggulor och kaffe i chokladen.

Vispa äggvitor och grädde till fast skum i var sin bunke. Vänd först ner grädden och sedan äggvitan i chokladen. Låt stå kallt i ca 30 minuter.

Lägg ihop bottnarna med hallonfyllningen mellan. Bred chokladfyllningen runt om och ovanpå tårtan. hyvla rikligt med vit choklad runt om och ovanpå tårtan. Låt tårtan stå kallt ca 30 minuter före serveringen. (Quieene Matklubben)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar