söndag 17 juli 2011

Smörgåstårta med räkor och kräftstjärtar

För 10-12 personer.

En vacker och läcker smörgåstårta passar att servera när man vill bjuda riktigt festligt.

10 skivor landgångsbröd
1 rund bakform, ca 23 cm i diameter

Fyllning:
2 dl crème fraiche, 34%, hårt vispad
1 dl lättmajonnäs
2 msk tomatpuré
300 g räkor, hackad
4 ägg, kokta och hackade
Citronsaft
Salt
Peppar

Citronkräm:
300 g naturell färskost, t ex Philadelphia
1 dl grädde, vispad
1 citron, rivet skal
1/2 tsk sambal oelek
Salt
Svartpeppar

Dekoration:
1 burk kräftstjärtar med dillsmak
+ efter tycke och smak


Kantskär bröden och skär dem lika breda som bakformen är hög. Lägg dem på ett smörpapper.

Blanda samman räkor, ägg, crème fraiche, lättmajonnäs, tomatpuré, dill och citronsaft.
Smaka av med salt och peppar.
Bred fyllningen på alla brödskivorna.

Börja med att rulla ihop den första till en rulltårtsbit som läggs i mitten på bakformen.
Lägg sedan de andra bröden runt den första biten och bygg på inifrån och ut, så att det blir som ett stort hjul.

Blanda färskost, grädde, majonnäs, citronskal och sambal oelek till en kräm.
Smaka av med salt och peppar.
Stjälp upp tårtan på ett uppläggningsfat och bred krämen över.

Dekorera med avrunna kräftsjärtar + övrigt

Plasta tårtan och ställ den i kylen till serveringen.

Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar