söndag 17 juli 2011

Smörgåstårtbotten

The kaka när vi gör smörgåstårtbottnar. Det funkar riktigt bra! Receptet räcker till två formar på 34x24cm.

7dl vatten
100g jäst
2tsk salt
150g margarin
1dl vit sirap
20dl vetemjöl

Blanda 34grader varmt vatten med jästen. Häll i salt och sirap. Skär smöret i delar och lägg i. Tillsätt hälften av mjölet, kör igång assistenten, Tillsätt resten av mjölet medan den blandar. Låt degen vila 15min. Dela sedan degen i så stora bitar du behöver och kavla ca 8mm tjock och lägg i en fyrkantig form. Nagga och låt sedan jäsa i ca 40 min tills degen jäst upp till kanten. Grädda i 200grader till bottnen fått fin färg. Klappa lite på den så du känner om den är nog hård. Om den är mjuk så är den inte klar.

Det blir oftast över deg som man kan göra till The kakor :) Då Kavlar man degbitarna ca 2mm tjocka och låter sedan jäsa på plåt 20min. Grädda ca 8min.

(http://tiiinky.blogspot.com/2010/02/smorgastartbotten.html)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar