söndag 17 juli 2011

Blåbärs-cheesecake

10port
Botten
200 gram digestivekex
75 gram smör
0,5 dl socker

Fyllning
200 gram blåbär
4 dl crème fraiche
3,5 dl kesella, 1 % fett
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl maizena
1 krm salt
3 st ägg
100 gram vit choklad
Tillagning
Botten:
Sätt ugnen på 150 grader. Kör kexen i mixer. Smält smöret och rör ner smulorna och sockret. Pressa ner blandningen ordentligt i botten av formen. Baka den ljusbrun, ca 12 minuter.

Fyllning:
Mixa blåbären till en slät puré. Blanda crème fraiche och kesella i en bunke. Tillsätt blåbärspuré, socker, vaniljsocker, maizena, salt och ägg. Häll massan i formen. Baka i 150 grader i ca 75 minuter eller tills den känns färdig när du sticker en provsticka i den. Låt kallna och ställ i kyl över natten. Lossa kanterna försiktigt med en kniv som spolats i varmt vatten.

Garnera med vit choklad som är riven på den grova delen av rivjärnet eller hyvlad med en kniv. Pudra florsocker över. (Tasteline)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar