onsdag 31 oktober 2012

Muffinsbak till jobbet

Chokladcupcakes med hallonfrosting (http://receptcentralen.se/brod-och-bak/chokladcupcakes-med-hallonfrosting/) 24 stycken "små" (normala bullformar) Ingredienser 3 ägg 2,5 dl socker 2,5 dl vetemjöl 100 g smör 1 dl kakao 1 dl mjölk 2 tsk bakpulver 0,5 tsk vaniljsocker 1 nypa salt Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i smeten. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll denm till två tredjedelar med smet. Grädda c:a 15 min i mitten av ugnen. Hallonfrosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och hallonsaft krämigt. Vispa i Philadelphiaosten. Färga eventuellt frostingen med någon droppe röd karamellfärg. Spritsa ut frostingen den på cupcakesen och garnera med strössel eller färska hallon. Muffinsen utan frostingen, lyfter fint. Ignorera den smutsiga ugnsluckan;)
vitchoklad Frosting 1:(http://allakanbaka.blogspot.se/2012/07/choklad-och-hallon-cupcakes.html) 100 g (mörk) vit choklad 125 g rumsvarmt smör 120 g florsocker (2 dl) 1 msk vaniljsocker Smält chokladen. Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt choklad och vaniljsocker och vispa fluffigt. Spritsa på muffinsarna.
vitchoklad Frosting 2: (http://www.servir.se/recept/vit-choklad-frosting/) Vit Chokladfrosting Frostingrecept med vit choklad som du kan använda till cupcakes eller varför inte som fyllning. Räcker till 12 vanliga eller 24 minimuffins. 75 g vit choklad 150 g rumsvarmt smör 150 g philadelphiaost 4 dl florsocker Frostingen kan färgas med karamellfärg eller pastafärg efter önskemål. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i vattenbad eller mikrovågsugn. Viktigt att du låter den svalna något och att det inte finns några hela bitar choklad kvar. Vispa smöret krämigt och blanda i chokladen. Tillsätt philadelphiaost, florsocker och ev. färg och vispa tills konsistensen är krämig. Klart att spritsa över dina avsvalnade cupcakes. Bild kommer imorgon på de färdiga muffinsen med frosting

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar