onsdag 31 oktober 2012
Muffinsbak till jobbet
Chokladcupcakes med hallonfrosting (http://receptcentralen.se/brod-och-bak/chokladcupcakes-med-hallonfrosting/)
24 stycken "små" (normala bullformar)
Ingredienser
3 ägg
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
100 g smör
1 dl kakao
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i smeten.
Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll denm till två tredjedelar med smet.
Grädda c:a 15 min i mitten av ugnen.
Hallonfrosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och hallonsaft krämigt.
Vispa i Philadelphiaosten.
Färga eventuellt frostingen med någon droppe röd karamellfärg.
Spritsa ut frostingen den på cupcakesen och garnera med strössel eller färska hallon.
Muffinsen utan frostingen, lyfter fint. Ignorera den smutsiga ugnsluckan;)
vitchoklad Frosting 1:(http://allakanbaka.blogspot.se/2012/07/choklad-och-hallon-cupcakes.html)
100 g (mörk) vit choklad
125 g rumsvarmt smör
120 g florsocker (2 dl)
1 msk vaniljsocker
Smält chokladen. Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt choklad och vaniljsocker och vispa fluffigt. Spritsa på muffinsarna.
vitchoklad Frosting 2: (http://www.servir.se/recept/vit-choklad-frosting/)
Vit Chokladfrosting
Frostingrecept med vit choklad som du kan använda till cupcakes eller varför inte som fyllning. Räcker till 12 vanliga eller 24 minimuffins.
75 g vit choklad
150 g rumsvarmt smör
150 g philadelphiaost
4 dl florsocker
Frostingen kan färgas med karamellfärg eller pastafärg efter önskemål.
Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i vattenbad eller mikrovågsugn.
Viktigt att du låter den svalna något och att det inte finns några hela bitar choklad kvar.
Vispa smöret krämigt och blanda i chokladen. Tillsätt philadelphiaost, florsocker och ev. färg och vispa tills konsistensen är krämig.
Klart att spritsa över dina avsvalnade cupcakes.
Bild kommer imorgon på de färdiga muffinsen med frosting
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar