torsdag 23 april 2009

Frukt och Choklad tartelette.


Ugn 175 grader
Antal 8-10st

100 gram margarin, kallt
1 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
0,5 dl kakao
1 ägg


Chokladtarte:
1 dl grädde 28% eller vispgrädde
140 g mörk choklad (hög kakaohalt), hackad
1 dl mjölk 3%
1 ägg

1. Skär smöret i bitar och blanda med socker, vetemjöl, havregryn och kakao. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg den i plastpåse i kylen ca 1 timme.

2.Kavla ut degen och fodra tartelettformarna. Låt vila i kylskåp eller frys. Sätt under tiden ugnen på 175° C.

3.Grädda formarna på en plåt mitt i ugnen ca 10–15 minuter tills de är torra. Ta ut formarna och låt dem svalna samt sänk värmen till 150 grader.

4. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden, lägg i chokladen och rör tills den smält. Tillsätt mjölk och ägg och rör ihop till en jämn smet.

5. Fördela smeten i pajskalen och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter tills fyllningen har stannat. Låt dem svalna något och dekorera med färska bär och servera med lite lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar